Kezdőlap  |   Kapcsolat

BÚZÁS CSABA


     énekes-gitáros-nagybőgős

             

 
Kezdőlap
Egyéni műsorok
Nemzeti ünnepeinkre
Felnőtt műsorok
Adj egy csókot, señorita!
Gyermek műsorok
Szentgáli Banda
A zenekarról
Műsorok
Szentgáli Banda CD
Gyöngyhalász latin zenekar
Búzás Banda
Zenei önéletrajz
Érdekességek
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 

A zenekarról

 

A Szentgáli Bandáról:

 

Szentgáli Banda - A Bakony és Balaton-felvidék muzsikája

Legfontosabb célunk, hogy a saját vidékünk, a Bakony és a Balaton-felvidék népzenéjét minél szélesebb körben bemutassuk. Vidékünk feledésre ítélt népdalait szinte már csak „nyekergős” fonográf, vagy gramofon felvételeken, népzenei arhívumok mélyén lehet felkutatni. Mi megkíséreltük újra életre kelteni, úgy rekonstruálni, ahogy 150-200 évvel ezelőtt, cigányzenei kísérettel megszólalhatott, mondjuk egy bálban, lakodalomban. Emellett szívesen muzsikálunk más tájegységekről is.

Rendszeresen szerepelünk nemzeti ünnepeken, hagyományőrző rendezvényeken, alkalmanként tartunk táncházat, részt veszünk szüreti felvonulásokon, farsangi bálokban, és egyre több felkérést kapunk Veszprém megye nívósabb fesztiváljaira.

Nézzen bele a zenekarunk videóiba!

Balaton-felvidéki népzenei összeállítás 2021

(Navratil Andrea szentgáli népdalokat tanít.)

 

 

 

 

 

Történeti áttekintés:
A Szentgáli Bandát, Osváth Ferenccel egy baráti beszélgetést követően, 2007-ben alapítottuk a magunk szórakoztatására. Mivel nagy érdeklődés mutatkozott az élő népzene iránt, egyre jobban bekapcsolódtunk Szentgál kulturális életébe, s része lettünk a falu, később a környező települések eseményeinek. 2008-ban vettük fel a "Szól a világ..." című CD-t, amely egy"ízletes" válogatás a számunkra legkedvesebb muzsikák közül. A lemez külön érdekességét az adja, hogy szentgáli dallamok, szövegek is szerepelnek rajta.

2019-ben, korábbi prímásunk, Erős Attila hegedűs letette a hangszert, amivel úgy tűnt, hogy feloszlik a zenekar, de szerencsére másképp történt. Hirdetést adtunk fel, amelyben prímást kerestünk, s két kiváló muzsikusra találtunk. Vass György prímás és id. Vass György cimbalmos csatlakozott hozzánk. E két virtuóz zenésszel nagy változás állt be a zenekar hangzásvilágába, professzionális zenei megoldásokat tudunk megvalósítani. A változások hatására 2020-ban, Kruppa-Jakab Éva népdalénekes csatlakozott a zenekarhoz, amivel újból gazdagodott a zenekar hangzása.

A Szentgáli Banda tagjai:
Vass György - prímás
Kruppa-Jakab Éva - ének
id. Vass György - cimbalmom
Osváth Ferenc – brácsa, ének
Búzás Csaba - nagybőgő 

Kapcsolat: Búzás Csaba, telefon: +36/30/902-4561
Címünk: banda.szentgali@gmail.com


 
 
Búzás Csaba 8200 Veszprém - e-mail: gyongyhalasz@gmail.com - Tel: +36-30/902-4561