Kezdőlap  |   Kapcsolat

BÚZÁS CSABA


     énekes-gitáros-nagybőgős

             

 
Kezdőlap
Egyéni műsorok
Nemzeti ünnepeinkre
Felnőtt műsorok
Adj egy csókot, señorita!
Gyermek műsorok
Szentgáli Banda
A zenekarról
Műsorok
Szentgáli Banda CD
Gyöngyhalász latin zenekar
Búzás Banda
Zenei önéletrajz
Érdekességek
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 

A zenekarról

 

A Szentgáli Bandáról:

 

Megalakulás:
A Szentgáli Bandát, Osváth Ferenccel egy baráti beszélgetést követően, 2007-ben alapítottuk a magunk szórakoztatására. Mivel nagy érdeklődés mutatkozott az élő népzene iránt, egyre jobban bekapcsolódtunk Szentgál kulturális életébe, s része lettünk a falu, később a környező települések eseményeinek.

2019-ben Erős Attila hegedűs letette a hangszert, amivel úgy tűnt, hogy feloszlik a zenekar, de szerencsére másképp történt. Hirdetést adtunk fel, amelyben prímást kerestünk, s két kiváló muzsikusra találtunk. Vass György prímás és id. Vass György cimbalmos csatlakozott hozzánk. E két virtuóz zenésszel nagy változás állt be a zenekar hangzásvilágába, professzionális zenei megoldásokat tudunk megvalósítani. A változások hatására 2020-ban Kruppa Jakab Éva népdalénekes csatlakozott a zenekarhoz, amivel újból gazdagodott a zenekar hangzása.

Aktuális tevékenységeink:
Rendszeresen szerepelünk nemzeti ünnepeken, hagyományőrző rendezvényeken, alkalmanként tartunk táncházat, részt veszünk szüreti felvonulásokon, farsangi bálokban, és egyre több felkérést kapunk Veszprém megye nívósabb fesztiváljaira.

A zenekarunk legfőbb lélkitűzése, hogy Szentgál, illetve Bakony népzenéjének specialistái legyünk. Emelett szívesen muzsikálunk más tájegységekről is.

Nézzen bele a zenekarunk videójába!
(Navratil Andrea szentgáli népdalokat tanít.) 

2008-ban vettük fel a "Szól a világ..." című CD-t, amely egy"ízletes" válogatás a számunkra legkedvesebb muzsikák közül. A lemez külön érdekességét az adja, hogy szentgáli dallamok, szövegek is szerepelnek rajta.

A Szentgáli Banda tagjai:
Vass György - prímás
Kruppa-Jakab Éva - ének
id. Vass György - cimbalmom
Osváth Ferenc – brácsa, ének
Búzás Csaba - nagybőgő 

Kapcsolat: Búzás Csaba, telefon: +36/30/902-4561
Címünk: banda.szentgali@gmail.com


 
 
Búzás Csaba 8200 Veszprém - e-mail: gyongyhalasz@gmail.com - Tel: +36-30/902-4561