Kezdőlap  |   Kapcsolat

BÚZÁS CSABA


     énekes-gitáros-nagybőgős

             

 
Kezdőlap
Egyéni műsorok
Nemzeti ünnepeinkre
Felnőtt műsorok
Adj egy csókot, señorita!
Gyermek műsorok
Szentgáli Banda
A zenekarról
Műsorok
Szentgáli Banda CD
Gyöngyhalász latin zenekar
Búzás Banda
Zenei önéletrajz
Érdekességek
Kapcsolat
 
 
 
 
 
 

A zenekarról

 

A Szentgáli Bandáról:

Szentgáli Banda

 

Megalakulás:
A Szentgáli Bandát a "régi idők felelevenítésének" szándékával 2007-ben alapítottuk meg. A zenekarunk több tagja sok év kihagyás után vette újra kezébe a hangszert, hogy a rég tanult dallamokat, a szívünknek kedves muzsikákat felidézzük a magunk örömére.
Mivel nagy érdeklődés mutatkozott az élő népzene iránt, egyre jobban bekapcsolódtunk Szentgál kulturális életébe, míg mára szerves része lettünk a falu eseményeinek.

2019-ben két kiváló muzsikussal, Vass György prímással és id. Vass György cimbalmossal jelentősen gazdagodott a zenekar hangzása. E két virtuóz zenésszel professzionális zenei megoldásokat is meg tudunk valósítani.

Aktuális tevékenységeink:
Szerepelünk az ünnepi műsorokban, szüreti felvonulásokon, farsangi bálokban, hagyományőrző rendezvényeken, de egyre több felkérést kapunk Veszprém megye nívósabb fesztiváljaira. Havi rendszerességgel tartunk tácházakat.

A zenekarunk repertoárja a Kárpát-medencei magyarság változatos zenei kultúráját mutatja be. A zenekarunk legfőbb lélkitűzése, hogy Szentgál, illetve Bakony népzenéjének specialistái legyünk. Emelett szívesen muzsikálunk más tájegységekről is, mint például Szatmár, Kalotaszeg, Mezőség...

2008-ban vettük fel a "Szól a világ..." című CD-t, amely egy"ízletes" válogatás a számunkra legkedvesebb muzsikák közül. A lemez külön érdekességét az adja, hogy szentgáli dallamok, szövegek is szerepelnek rajta.

A Szentgáli Banda tagjai:
Vass György - prímás
id. Vass György - cimbalmom
Osváth Ferenc – brácsa, ének
Tóthné Berki Rózsa - ének
Búzás Csaba - nagybőgő 

Kapcsolat: Búzás Csaba, telefon: +36/30/902-4561
Címünk: banda.szentgali@gmail.com


 
 
Búzás Csaba 8200 Veszprém - e-mail: gyongyhalasz@gmail.com - Tel: +36-30/902-4561